skip to the main content area of this page
Links til nydelser

Links til nydelser


Øl (Godt dansk øl!)

Det Danske Ølakademi
For at du kan få den største fornøjelse af de mange forskellige typer af øl der er i handlen for tiden vil jeg indledningsvis give linket til øl akademiet. Her er det fagfolk som giver introduktionen til øllet og der er mange forskellige artikler at vælge i mellem.
Brøckhouse
Vi starter lige listen over bryggerier med mit favoritbryggeri. Her er tale om et bryggeri der virkelig får fylde i flaskerne. De har mange gode øl i deres sortiment som det er værd at smage, og især Jule og Påske bryggen er gode, men pas på de er stærke. Hvis du har en fredag eftermiddag til at bruge på en lille rundvisning på bryggeriet kan du få en fornemmelse af den kærlighed der er til godt øl.
Nørrebro Bryghus
Her er en god mulighed for at kombinere godt øl med godt mad. Nørrebro Bryghus har en god vifte at byde på. En god middag sammen med en ganske udemærket øl-menu kan godt konkurrere med mage af de andre spisetilbud der er i storkøbenhavn, og så er det forfriskende at få introduceret de forskellige øltyper som de passer til maden lige fra forret til dessert.
De Danske Ølentusiaster
Vi kommer ikke uden om dem, hvis vi taler om ølarrangementer i Danmark.

Kaffe (Ordentlig kaffe!)

Når nu vi som danskere høre til den 3. mest kaffedrikkende nation i verden, så må det være på sin plads at gøre en indsats for at udbrede lidt viden om hvad det er vi drikker og hvordan man kan få noget ekstraordinært ud af denne skønne drik.
I modsætning til de øvrige link grupper så er der her tale om noget som kan gøres for en rimelig penge. Grundinvesteringen er en kaffekværn af fornuftig kvalitet og en stempelkande - Så er du godt i gang.
Hvis du til gengæld er udstyrsfreak, så er der også rig mulighed for at være med. Du kan få espresso udstyr og kafferistere til så store priser at jeg er stået af for længst.

Hvis du skulle få lyst til en god chokalade muffin til din kaffe, så er der muligheden her: My fav muffins

Risteriet.dk
Hvis du vil starte op på en ekspedition i kaffens glæder, då er dette et godt sted at starte.
Du bestemmer selv om du blot vil tage forbi Studiestrædet og nyde en god kop kaffe eller om du vil vælge at kaste dig ud i hjemmeristning af bønner. Det er ikke særligt svært og giver dig mulighed for at lege med forskellige smagsnuancer i kaffen alt efter hvor meget du rister dem. Jeg startede selv med et kilo grønne bønner og ristede det i små portioner. Står du lige og mangler lidt udstyr til kaffebrygningen kan du også finde et rigt udvalg bagerst i butikken.
Hvis du får lyst til at tage ind og se udvalget så er her lige et Google maps link der hjælper med at finde vej Studiestræde. Som det fremgår af billedet skal du overveje om du vil tage tog/bus eller lede efter en parkeringsmulighed.
Kaffen.dk
Her kan jeg kun være enig når der skrives at der brygges for meget dårligt kaffe i Danmark. Læs noget om det her og få en god start på rejsen rundt om kaffen.
Kaffeinfo
En side der indeholder kaffebranchens bud på hvad vi skal vide om kaffe. Der er beskrivelser som kan bruges til elementær introduktion til den sorte drik.
Sweet Maria's
Denne side er på engelsk, men det er en guldgrube af information om kaffe. Der er grundige beskrivelser af de forskellige bønner og der er gode beskrivelser af ristningstrin etc. Brug lidt tid til at surfe rundt, og jeg er sikker på at du vil finde at det er en oplevelse.

Lidt ekstra oven i

For at fuldende listen over gode smagsoplevelser så vil jeg lige tilføje lidt vin.

Charles Baur, Vins d'Alsace
Her er en vinbonde der laver rigtig gode Alsace vine. Der er en række muligheder for at smage dem, men jeg vil absolut tilråde at tage en tur forbi og mærke stemningen når man er i Equisheim. Det er ikke så svært - lidt efter Frankfurt og så til højre... Det er turen værd, og da du jo ganske sikkert har begrænset plads i bilen hjem vil jeg tilråde at du køber deres Grand Cru vine, som er fantastiske.
Sidst vi var forbi var der grumme overvejelser om alt det vasketøj nu også skulle med hele vejen hjem, men husfreden skal jo holdes så det blev til en begrænset mængde flasker, der desværre er ved at være brugt op. Skulle du ikke synes det er lige nu du vil kaste dig ud i en lille tur syd på så er der muligheden for at købe noget af sortimentet hos Master Vines i Rødding. Det skal siges at jeg har ikke prøvet denne anskaffelsesmetode, så du må prøve dig frem.

Nydelser

Der er mange ting som kan betegnes som nydelser i livet.

Nogle gange kan det føres videre til at blive noget man går mere op i end andet, og det er også sket for mig.

Jeg finder at nydelsen bliver endnu større når det er noget hvor der kan knyttes historier til, og som man kender baggrunden for.

Jeg har valgt bruge lidt tid på at finde frem til informationer om nogle af de ting som jeg finder er udsøgte nydelser.

På denne side kan du få del i de informationer 

Hvorfor lige disse Links

Der er nogle ting i livet som bare skal nydes i ro og fred.

På denne side finder du links til nogle af de ting som jeg finder er værd at nyde når der rigtig skal slappes af.

Sjovt nok er malt en gennemgående ingrediens.
For den tålmodige kan det blive til noget ekstra- ordinært godt - Whisky, men det kræver at man kan forlige sig med at der er en "lille" leveringstid. Heldigvis er der nogen der har været forudseende og startet i god tid...
Til at udfylde ventetiden kan det så absolut tilrådes at nyde en god Øl. Som med whisky vil jeg dog tilråde ikke at gå på kompromis med kvaliteten. Lidt men godt er indgangsvinklen

Til at slutte af med har jeg lige lavet en lille gruppe til kaffe. Det skader jo aldrig at nyde livet også om morgenen.Velbekomme

Google
NIKE HYPERVENOM PHELON TF,NIKE INTERNATIONALIST WOMEN CHAUSSURES,NIKE KYRIE 3,NIKELAB AIR ZOOM LWP,NIKE LEBRON 13 NIEDRIG,NIKE LEBRON 14